De visar hur mycket energi de producerar

2020-06-09
IT-System
digitalisering

Med digitala skyltar visar Lunds kommunala Fastighetsbolag upp vad solcellsanläggningen på bostadshusens tak producerar. Förbipasserande kan läsa av vad som produceras just nu, senaste månaden och totalt.

LKF visar hur mycker energi solpanelerna på taket producerar

En av Sveriges största solcellsanläggningar på tak finns i ett bostadsområde på Norra Fäladen i Lund. Det är Lunds kommunala Fastighetsbolag, LKF, som har monterat 5 500 m2solcellspaneler på 21 olika byggnader. Här produceras el som används till fastigheternas ytterbelysning, ventilation, tvättstugor med mera. Den el som inte används i fastigheten går tillbaka till elnätet.

Visar siffror och grafik

För att visualisera anläggningen och dess produktion har LKF beställt ett digital signage system och tre digitala skyltar från Trivector. Skyltarna visar i siffror och grafik vad solcellsanläggningen producerar just nu, hur mycket som producerats senaste månaden och totalt. Två av skyltarna sitter inomhus, en på LKFs kontor på Norra Fäladen, en på huvudkontoret i centrum. En tredje större skylt är placerad utomhus framför solcellsanläggningen.

Solcellssatsningen är svår att se från marken, därför har vi filmat den med drönare.

Mer information

Läs mer om våra utomhusskyltar

Kontakta P-O Diderot, 010-456 57 16