Cirkulär ekonomi i praktiken

2019-06-11
IT-System
IT i trafiken

Intresset för cirkulär ekonomi ökar. Allt fler av Trivector Systems kunder visar intresse för att renovera och uppgradera en befintlig produkt som annars skulle kasserats, istället för att köpa nytt.

busskur i Lund med uppdaterad trafikantinformationsskylt

Trivector System har antagit denna utmaning och erbjuder nu sina befintliga kunder möjligheten att bygga om nästan uttjänta trafikantinformationsskyltar så att de blir som nya.

– Vi upplever att allt fler kunder blir medvetna om att en förlängd produktlivslängd är bra för såväl miljön som ekonomin, säger Trivector Systems marknadschef Per-Olof Diderot. Dessutom blir skylten minst lika bra eller till och med bättre jämfört med när produkten var nyinköpt en gång i tiden.

Utrustas med energibesparande funktioner

Med hjälp av den tekniska utvecklingen kan energibesparande funktioner byggas in samtidigt som skylten blir mer ljusstark. Ett sådant exempel är Trivectors trafikantinformationsskylt NBS26 som finns upphängd på cirka 1000 svenska busshållplatser. Dessa får en ansiktslyftning i form av nylackering. Samtidigt utrustas de med en betydligt ljusstarkare skärm som dessutom drar avsevärt mindre ström.

Starkare ljus på dagen, svagare på natten

Vill kunden ha en ännu mer miljövänlig skylt utrustas den med Trivectors energisparkort Tri Control™ som styr ljusstyrkan på skylten beroende på rådande omgivningsljus, vilket sänker strömförbrukningen ytterligare och förlänger skyltens livslängd.

– Jobbar man i hållbarhetens tjänst känns det extra bra att kunna erbjuda våra kunder detta miljövänliga alternativ, cirkulär ekonomi i praktiken, säger Per-Olof Diderot.

Mer information

Läs mer om våra presentationsenheter.

Du kan också kontakta vår marknadschef Per-Olof Diderot, 010-456 57 16.